Sydspanien 22 dagar – Upplev våren och lugna Benalmádena, en pärla ett par mil från Malaga
Avresa i mars

Sydspanien 22 dagar – Upplev våren och lugna Benalmádena, en pärla ett par mil från Malaga

Följ med på en härlig långsemester till lugna Benalmádena, en andalusisk pärla ett par mil från Malaga. När vi här hemma börjar längta efter våren så har den mer än väl redan kommit till södra Spanien. Du kan mellan tre olika hotellalternativ (läs mer på länken nedan), samtliga med halvpension. Fyra utflykter ingår i resans pris och ytterligare tre kan bokas extra för dig som vill uppleva ännu mer. Avresa från Landvetter den 15/2, 22/2, 29/2, 7/3, 21/3. Pris/person i dubbelrum: från 13.995 kr.

Avresa: 7/3, 21/3

Pris: från 13.995:- person i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 4395 kr – 6995 kr beroende på hotellval.

I priset ingår

  • Flygresa Landvetter – Malaga t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen – valt hotell t/r
  • 21 övernattningar i dubbelrum på valt hotell (3 alternativa hotell i Benalmádena)
  • Halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé varje dag) – möjlighet att tilläggsboka all inclusive på 2 av hotellen
  • Scandoramaguide
  • Utflykterna ”Benalmádena – en orienteringstur”, ”Marbella och Ronda”, ”Malaga med roottop drink” samt ”Nerja och Frigiliana”.

Dagsprogram:

Dag 1: Mot Sydspanien

Flyg till Malaga: Nu har det blivit dags att stiga ombord på flyget med siktet inställt på Malaga i södra Spanien. På flygplatsen väntar vår Scandoramaguide och transferbussen som tar oss till våra hotell i mysiga Benalmádena för incheckning. En härlig långsemester med nya upplevelser väntar!

Dag 2-21: Andalusien

Nu har vi tre härliga veckor på oss att både koppla av och lära känna den här delen av södra Spanien lite bättre. Andalusien tillhör både de största och mest befolkade regionerna i Spanien och kanske har det trivsamma klimatet bidragit till att människor gärna bosätter sig här och har så gjort under långa tider. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, ungefär 300 soldagar per år, ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol.

Förutom det vänliga klimatet väntar spännande och fyra trevliga utflykter som ligger spridda över treveckorsvistelsen i Spanien. Förutom en orienteringstur i orten där vi bor, Benalmádena, får vi tillfälle att besöka jetsetparadiset Marbella och dramatiska Ronda, vi tittar dessutom lite närmare på Malaga och njuter av en drink på en av stadens många takbarer och under en dag i österled tittar vi närmare på Nerja och Frigiliana. Dessa fyra utflykter ingår i resans pris, men för dig som vill uppleva mer så har du möjlighet att följa med på ytterligare arrangemang; Gibraltar med aporna på klippan och fördelaktig taxfreeshopping, den vita staden Mijas med vinprovning samt Granada med den moriska borgen Alhambra.

Sol, värme, upplevelser och avkoppling. De bästa ingredienserna för en lyckad semesterresa!

Dag 22: Hem efter en skön långsemester

Flyg från Malaga: Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och med massor av härliga minnen och nya vänner är vi snart tillbaka i Skandinavien.

Utflykter:

Benalmádena – en orienteringstur, halvdag

Vi bekantar oss med Benalmadena, som egentligen består av tre olika delar – kustremsan, gamla staden och den livliga förorten med barer och restauranger. Vi promenerar utmed kustremsan ”Benalmadena Costa” och åker upp till den ursprungliga byn i bergen ”Benalmadena Pueblo” med sina typiskt andalusiska vitkalkade hus. Vi åker upp med bussen längs berget. Har vi tur när vi kommer upp, får vi se skickliga falkenerare och deras ännu mer briljanta falkar – ett så vackert samarbete djur-människa. Vi tittar närmare på Colomares Castle Monument, som är ett monument tillägnat Columbus, med en härlig utsikt över staden. Som avslutning på turen åker vi till Stupan – ett buddistiskt tempel, faktiskt det största i västvärlden.
Utflykten ingår i resans pris.

Marbella och Ronda, heldag

Vi åker till den exklusiva semesterorten Marbella. I hamnen ligger välpolerade yachter i alla storlekar förtöjda och stadens breda shoppingutbud spänner från de lyxigaste boutiquerna till de välkända kedjorna. Efter en promenad i denna flärdens och lyxens högborg fortsätter vi mot Ronda. Det är en av Spaniens mest dramatiskt belägna städer på en klippa högt över den bråddjupa ravinen El Tajo. Vi beundrar bland annat den berömda bron Puente Nuevo från 1700-talet som är stadens mest kända symbol. Bron förbinder den gamla moriska stadsdelen med de nyare kvarteren i El Mercadillo. Ronda stoltserar också med en av Spaniens äldsta tjurfäktningsarenor och på Plaza de Toros vill alla matadorer uppträda.
Utflykten ingår i resans pris.

Nerja och Frigiliana, lång halvdag

I dag beger vi oss österut och besöker både kuststad och bergsstad. Vid havet ligger Nerja – en av Andalusiens charmigaste städer. Varför? Jo, i stadskärnan består husen maximalt av tre våningar och de högre byggnaderna i Nerjas utkant, smälter in i stadsbilden. Här finns också gott om gågator, som slingrar sig fram och där du går ser du havet mellan de låga husen. Vi gör vår utflykt fredagar, när det är marknad i staden. Sedan tråcklar vi oss upp i bergen till den mycket vackra och unika byn Frigiliana. Den ligger högt uppe på ryggen av bergskedjan Sierra Almijara, men en otrolig panoramautsikt över Nerja och Medelhavet. Denna vitkalkade by har vunnit utmärkelser som ”vackraste byn i Andalusien”.
Utflykten ingår i resans pris.

Malaga med rooftop drink, lång halvdag

Under en intressant rundtur upptäcker vi de olika delarna av Malaga, hamnstaden med 600 000 invånare, som är den största staden utmed Costa del Sol. Staden lär ha grundats av fenicier för nästan tre tusen år sedan, men det var under den moriska eran på 700-talet som staden utvecklades till en viktig handelsplats. Till stadens mest berömda invånare räknas Pablo Picasso som föddes här i slutet av 1800-talet. Vi tar en rundtur i staden – både med buss och till fots. Som avslutning tar vi en drink på en av flera härliga takbarer, med underbar utsikt över staden. Därefter blir det fri tid att gå runt i centrum. För den som vill går vår buss en tur till bil- och modemuséet i utkanten av staden. Här ser vi några av historiens mest avancerade och snygga bilar – unika designkoncept, amerikanska drömbilar från 1950-talet med mycket mer. Och som om detta inte var nog, får vi följa klädmodets krokiga och underbara väg, med klänningar, hattar och väskor (tillägg inträde ca 105 SEK)
Utflykten ingår i resans pris.

Granada med Alhambra, heldag

Universitetsstaden Granada har ett anrikt förflutet och omtalas redan på 600-talet före vår tideräknings början. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Fortfarande anses det vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på Unescos världsarvslista, liksom Albaicín, den arabiska ”gamla stan”. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. I stadens imponerande katedral vilar det förenande Spaniens första kungapar, Isabella och Ferdinand. Vår guide tar oss med på en innehållsrik upptäcktsfärd innan vi får tid till egna strövtåg.
Pris 550 kr

Den vita staden Mijas med vinprovning, halvdag

På en höjd ovanför Costa del Sol ligger den vackra vita staden Mijas. Här är alla husen vita och vid klart väder har man en hänförande utsikt över kusten! Vi passar också på att besöka ett vinotek där vi provsmakar några olika viner tillsammans med goda tilltugg. Här får vi en härlig och trivsam stund tillsammans.
Pris: 295 kr

Gibraltar, heldag

Vi passerar gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Den legendariska kalkklippan The Rock är drygt 400 meter hög och avtecknar sig som en mäktig kuliss. Vid klart väder siktar man Atlasbergen på den afrikanska sidan. I Gibraltar Town är den brittiska atmosfären påtaglig. Passa på att shoppa taxfree! Vi får höra mer om den fängslande klippans dramatiska historia och har vi tur träffar vi även på klippans berömda apor.
Pris: 395 kr

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till Erbjudanden från 59 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.